Onsdag, 17 Oktober 2018
Artikelindeks
Den røde tråd
Målsætning
Økonomi & udvikling
Engagerede forældre
Hvordan inddrager vi forældrene?
Fodboldopdragelse
Klar til kamp
Holdopdeling
God teknik - kvalitetsmærket
Frafald - hvad kan I forældre gøre
Træneren
Sådan udvikler vi spillerne
Vil I være med til at præge udviklingen?
Alle sider

Frafald - hvad kan I forældre gøre


Alle klubber, store og små vil opleve, at nogle medlemmer pludselig holder op med at spille fodbold. Frafaldet sker ofte inden for 2 forskellige perioder.

Hos de små årgange sker det ofte i indlæringsperioden og skyldes at børnene ikke når at fange glæden ved fodbold. Dette kan skyldes at børnene ikke når at blive fortrolig med bolden, træneren, de øvrige spillere, klubben og omgivelserne i det hele taget. Her er der brug for masser af støtte. Brug tid på at se jeres børn træne. Spil bold i haven med jeres børn. Prøv at lade dem drible forbi jer og oplev deres glæde. Det er vigtigt at blive ved og ofte vil lysten komme helt af sig selv.

I 11-15 års alderen kommer børnene ofte i puberteten. Her har unge et stort behov for at være sammen med andre kammerater og gøre lidt oprør mod de tilstande, som de hidtil har accepteret. Det er dog vores opfattelse, at det i denne periode er utroligt vigtigt, at det er de sunde interesser med det gode kammeratskab, der bliver dyrket.

Fodbold er sundt på mange måder, ikke alene har kroppen godt af det, men det er ligeledes sundt at indordne sig under andre, være fælles om sjove ting, møde til tiden, mærke personlige sejre og beholde de gode kammerater. Det er her utroligt vigtigt at I som forældre støtter jeres børn i det vigtige i at fortsætte med fodbold, selvom det regner og blæser og det er nemmere at sidde foran fjernsynet eller spille computer.